Please wait...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ψηφιακό αποθετήριο πολιτισμού & ιστορίας

Νέα συνεργασία της εταιρείας μας με το Δήμο Κέας. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παραγωγή, ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και απόθεση του ιστορικού και πολιτιστικού υλικού της Κέας, σύμφωνα με τις διεθνείς καλές πρακτικές και προδιαγραφές, καθώς και η διάθεση του υλικού αυτού μέσω πλατφόρμας διαδικτυακών υπηρεσιών (web services), που θα αναπτυχθεί.

Δράσεις ενημέρωσης – πληροφόρησης - ευαισθητοποίησης

Νέα συνεργασία της εταιρείας μας  το Δήμο Κέας. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η ενημέρωση και παρακίνηση των πολιτών και των επιχειρήσεων του νησιού, καθώς και των επισκεπτών για την ενεργή συμμετοχή και δράση στο πλαίσιο του εγχειρήματος.

Τεχνική υποστήριξη ΚΕΤΥΑΚ

Νέα συνεργασία της εταιρείας μας με το Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΚΕ.Τ.Υ.Α.Κ.). Αντικείμενο της σύμβασης είναι η τεχνική υποστήριξη στην εξεύρεση πόρων από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ή άλλες πηγές χρηματοδότησης, καθώς και η διοικητική υποστήριξη στη συνεργασία με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης.

CityLife - Δήμος Ηλιούπολης- BestCityAwards 2018

O Δήμος Hλιούπολης βραβεύεται με Αργυρό Βραβείο για την εφαρμογή CityLife, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των BestCityAwards στις 29/11/2018.

Η Ηλιούπολη αποτελεί έναν από του σημαντικότερους πόλους εστίασης και διασκέδασης της Αττικής, ενώ παράλληλα παρουσιάζει έντονη εμπορική και γενικότερα επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αντικείμενο της εφαρμογής CityLife που διατίθεται μέσω του app store και του google play, είναι η στήριξη της προσπάθειας που πραγματοποιεί ο δήμος Ηλιούπολης για την περαιτέρω ενίσχυση και προώθηση της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, στο πλαίσιο της γενικότερης νοοτροπίας δημιουργίας και διάθεσης καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τα τελευταία χρόνια, οι επιχειρήσεις της Ηλιούπολης έχουν χάσει αρκετά βήματα στον ανταγωνισμό με τα μεγάλα εμπορικά κέντρα που έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή. Οι οικονομικές δυσχέρειες και κυρίως η έλλειψη οργανωμένων δράσεων για την προβολή και προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων, δημιουργούν ένα αφιλόξενο επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο τροφοδοτείται, σε μεγάλο βαθμό, από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τις αλυσίδες επιχειρήσεων.

Η εφαρμογή CityLife αποτελεί μια από τις πολλές ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί κατά τον τελευταίο χρόνο από το δήμο Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας. Αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πρακτικού ψηφιακού οδηγού επιχειρήσεων, στα πρότυπα των εφαρμογών διάθεσης αντίστοιχου περιεχομένου (π.χ. FourSquare, athinorama κ.λπ), με στόχο την προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο δημιουργίας ενός ισχυρού brandname για την Ηλιούπολη.

 

 

 

Destinationpiraeus.com - Δήμος Πειραιά - Best City Awards 2018

O Δήμος Πειραιάς βραβεύτηκε με Χρυσό Βραβείο για την εφαρμογή www.destinationpiraeus.com, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των BestCityAwards στις 29/11/2018.

Η εφαρμογή www.destinationpiraeus.com, διατίθεται για έξυπνα κινητά μέσω των AppStore και Google Play, μέσω της οποίας γίνεται η προβολή και προώθηση του πολιτιστικού και ιστορικού προϊόντος του Πειραιά. Μιας πόλης που εκτός από το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, αποτελεί και έναν μοναδικό προορισμό με εκατοντάδες σημεία ιστορικού, πολιτιστικού και εν γένει τουριστικού ενδιαφέροντος.

 

Σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή για κινητές συσκευές, το destinationpiraeus ενσωματώνει σύγχρονες τεχνολογίες augmented reality (επαυξημένης πραγματικότητας) πρώτου επιπέδου, μέσω των οποίων ο χρήστης ενημερώνεται αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο για όλα τα σημεία ενδιαφέροντος που βρίσκονται κοντά του.

 

Πρόκειται για μια σύγχρονη ηλεκτρονική πλατφόρμα εξυπηρέτησης του πολίτη, στην εποχή της κυριαρχίας του διαδικτύου και των φορητών συσκευών. Μέσω αυτής της εύχρηστης εφαρμογής, κάθε δημότης ή κάτοικος της Γλυφάδας μπορεί εύκολα και γρήγορα να δηλώσει μία βλάβη που αφορά σε θέματα αρμοδιότητας του Δήμου. Για παράδειγμα: καμμένα φώτα, λακκούβες, σπασμένα πεζοδρόμια, εγκαταλελειμμένα οχήματα. Άμεσα και χωρίς κόπο!
 
Η εφαρμογή εντοπίζει αυτόματα το «στίγμα» του πολίτη, το ακριβές σημείο δηλαδή στο οποίο βρίσκεται εκείνη τη στιγμή. Στη συνέχεια, μέσω του κινητού του τηλεφώνου - ή από το σπίτι του, μέσω του υπολογιστή - καταγράφει επιγραμματικά ποια είναι η βλάβη, ενώ μπορεί να αποστείλει και σχετική φωτογραφία. Έτσι, οι υπηρεσίες του Δήμου ενημερώνονται αμέσως για το σχετικό πρόβλημα, γνωρίζουν που έχει σημειωθεί αυτό και κινούν τις απαραίτητες διαδικασίες για την επίλυσή του. Ο πολίτης, μάλιστα, μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη αποκατάστασης της βλάβης!

 

Tα σημεία ενδιαφέροντος είναι αποτυπωμένα σε ψηφιακό χάρτη, ο οποίος είναι διαθέσιμος για κινητές συσκευές με την χρήση ανοικτού χαρτογραφικού υποβάθρου (google map). Κατά την κίνηση του χρήστη, ο χάρτης κινείται δυναμικά εμφανίζοντας τα pins των σημείων ενδιαφέροντος που εισέρχονται στην ακτίνα πρόσβασης του χρήστη και αντιστοίχως αποσύρονται τα σημεία ενδιαφέροντος που απομακρύνονται. Κάθε pin είναι ενεργό και με την επιλογή του εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες του σημείου ενδιαφέροντος, ενώ και πάλι διατίθεται η επιλογή «πήγαινέ με εκεί…».


Επιπλέν στο πλαίσιο του destinationpiraeus, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην προβολή των διαδρομών της δημοτικής συγκοινωνίας. Κάνοντας χρήση της εφαρμογής CityRoutes, επιτυγχάνεται η προβολή των πέντε διαδρομών της δημοτικής συγκοινωνίας σε ψηφιακό χάρτη, συμπεριλαμβανομένων των στάσεων και των χαρακτηριστικών τους (όνομα στάσης, υποδομές της στάσης όπως σκέπαστρο, παγκάκι, ράμπα ΑΜΕΑ κ.λπ).

 

Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα ορισμού στάσης ή στάσεων ενδιαφέροντος πάνω στις διαδρομές, προκειμένου η εφαρμογή να ενημερώνει αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο με την χρήση push notifications, για την επικείμενη άφιξη του αντίστοιχου λεωφορείου, ανεξάρτητα από το σημείο που βρίσκεται ο ενδιαφερόμενος. Ο τελευταίος έχει την δυνατότητα να επιλέξει τρόπο ειδοποίησης (π.χ. ενημέρωσε με δέκα λεπτά πριν περάσει το λεωφορείο από την στάση μου ή ενημέρωσε με όταν το λεωφορείο μου βρίσκεται στην προηγούμενη στάση κ.λπ).

Όπως ακριβώς και στο CityPoints, ο διαχειριστής της εφαρμογής από την πλευρά του δήμου, έχει την δυνατότητα να εισάγει λεωφορεία και διαδρομές, καθώς και να παρακολουθεί στον ψηφιακό χάρτη όλα τα λεωφορεία του δήμου σε πραγματικό χρόνο.