Please wait...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

LightControl - Εvolution Projects - Best City Awards 2018

H εταιρία μας βραβεύτηκε με Χρυσό βραβείο για την εφαρμογή LightControl, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των BestCityAwards στις 29/11/2018.

Το LightControl  αποτελεί την πρώτη ελληνική ολοκληρωμένη all-in-one εφαρμογή τηλε-ελέγχου και τηλε-διαχείρισης δικτύων οδοφωτισμού, που ξεπερνά τους περιορισμούς συμβατότητας τόσο σε επίπεδο hardware όσο και σε επίπεδο πρωτοκόλλων επικοινωνίας. Επί της αρχής, η εφαρμογή παρέχει των σύνολο των δυνατοτήτων που συναντά κανείς στα ανταγωνιστικά προϊόντα της αγοράς (τηλε-έλεγχος, τηλε-διαχείριση, μετρήσεις ενέργειας και άλλων παραμέτρων, καταγραφή βλαβών κ.λπ). Ωστόσο, η καινοτομία της, η οποία την κάνει να ξεχωρίζει σε σχέση με τα αντίστοιχα συστήματα του ανταγωνισμού, είναι η δυνατότητα λειτουργίας με οποιοδήποτε hardware είναι εγκατεστημένο τόσο σε επίπεδο φωτιστικού όσο και σε επίπεδο κεντρικών κόμβων ελέγχου. Συγκεκριμένα, μέσω ενός ειδικά ανεπτυγμένου λογισμικού, η εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί και να διαλειτουργήσει σε οποιοδήποτε δίκτυο οδοφωτισμού και να επικοινωνήσει με οποιαδήποτε συσκευή ελέγχου (controller) βρίσκεται εγκατεστημένη στα φωτιστικά, καθώς και οποιοδήποτε ενδιάμεση συσκευή (gateway) παρεμβάλλεται στο πλαίσιο της τηλε-διαχείρισης. Η εν λόγω plug-n-play εφαρμογή και το ειδικά διαμορφωμένο λογισμικό της βασίζονται στην αρθρωτή δομή του συστήματος και στην λογική της διασύνδεσης πολλών διαφορετικών υπηρεσιών που παράγουν ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό, η εφαρμογή διαθέτει προεγκατεστημένα τα πρωτόκολλα και τα απαιτούμενα λειτουργικά του συνόλου των προϊόντων τηλε-διαχείρισης (controllers και gateways) των γνωστότερων οίκων της παγκόσμιας αγοράς. Παράλληλα, έχει την δυνατότητα λειτουργίας με οποιοδήποτε πρωτόκολλο επικοινωνίας (LoraWAN, Lora, NB IoT, Zigbee κ.λπ), καθώς και με οποιαδήποτε αρχιτεκτονική δικτύου (Mesh, Tree, Star κ.λπ) απαιτηθεί, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τα τοπικά χαρακτηριστικών στην περιοχή παρέμβασης.

 

Δυνατότητες LightControl για όλους τους τύπους συσκευών ελέγχου και πρωτοκόλλων επικοινωνίας:

 • Διαθέτει εύχρηστο διαχειριστικό εργαλείο στην ελληνική γλώσσα, προσβάσιμο από όλα τα λειτουργικά συστήματα (Windows, Μac OS, Linux).
 • Διαθέτει προβολή των φωτιστικών και των ομάδων φωτιστικών σε χάρτη και σε πίνακα.
 • Διαχειρίζεται ταυτόχρονα πολλά φωτιστικά ένα προς ένα ή σε ομάδες.
 • Παρέχει τη δυνατότητα manual dimming και dimming on schedule ανά φωτιστικό και ανά ομάδα φωτιστικών. Ειδικότερα, για το dimming on schedule, παρέχει τη δυνατότητα ομαδοποίησης controller και προγραμματισμού λειτουργίας dimming για ένα σύνολο έως και 10 χρονικών διαστημάτων εντός του εικοσιτετραώρου (Δυνάμει του ΕΝ 13201-1 / 2015 και σύμφωνα με τις παραμέτρους ορισμού χρονικών διαστημάτων Δt1, Δt2, Δt3…..Δtν).
 • Είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή ανεξάρτητα από το μέγεθος ή το λειτουργικό σύστημα (desktop, laptop, tablet, smart phone σε λειτουργικά android και iOS – πολυκαναλική διάθεση).
 • Παράγει αναφορές εξοικονόμησης ενέργειας, κόστους και εκπομπών CO2.
 • Θέτει τα Φωτιστικά στους εξής τρόπους λειτουργίας: α. Αυτόματη λειτουργία βάσει αλγορίθμου ανατολής-δύσης ηλίου, β. Αυτόματη λειτουργία βάσει σταθερού χρονοδιαγράμματος 10 χρονικών στιγμών, γ. «Χειροκίνητη» ενεργοποίηση / απενεργοποίηση σε πραγματικό χρόνο.
 • Εκτελεί αυτόματο έλεγχο βλάβης ανά φωτιστικό και παρέχει σχετική ειδοποίηση σε πραγματικό χρόνο.
 • Παρέχει δυναμικά στατιστικά στοιχεία και ιστορικό όλων των μετρούμενων μεταβλητών.
 • Παρέχει πλήρη σειρά ειδοποιήσεων.
 • Παρέχει εικόνα των χαρακτηριστικών του εκάστοτε controller, ανεξάρτητα μοντέλου και κατασκευαστικού οίκου.

visitastypalea.com - Δήμος Αστυπάλαιας- Best City Awards 2018

O Δήμος Αστυπάλαιας βραβεύεται με Χρυσό Βραβείο για την εφαρμογή που φιλοξενείται στον διαδικτυακό ιστότοπο visitastypalea.com, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των BestCityAwards στις 29/11/2018.

Αντικείμενο του διαδικτυακού τόπου visitastypalea.com είναι η στήριξη της προσπάθειας του δήμου Αστυπάλαιας για την εσωτερική και διεθνή προβολή του νησιού και την ανάδειξή του ως ιδανικό τουριστικό προορισμό. Υπό το πρίσμα αυτό, μέσω του visitastypalea.com προβάλλονται τα αξιοθέατα του νησιού, οι πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα, οι προορισμοί που προσφέρονται για εξερεύνηση από τον επισκέπτη, καθώς και πληροφορίες σχετικά με διαμονή, γαστρονομία, διασκέδαση, αλλά και πληροφορίες για εναλλακτικό τουρισμό, την ιστορία του νησιού κ.α. Παράλληλα αναδύεται η ιδέα του ευ ζην, της ποιότητας ζωής και της αγνότητας που πηγάζει από τον τόπο αυτό, τα οποία συμβάλλουν στην προσπάθεια καθιέρωσης του νησιού ως «το νησί της θετικής ενέργειας».

Το visitastypalea.com ξεπερνά τα όρια ενός απλού ενημερωτικού website. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη «ζωντανή» διαδικτυακή πύλη, η οποία ενημερώνεται σε καθημερινή βάση ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, ενώ μέσω αυτής υπάρχει συνεχής τροφοδότηση των social networks (Facebook, Instagram, YouTube) για τις δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο της καμπάνιας. Είναι αναπτυγμένη με ανοικτά πρότυπα, γεγονός που επιτρέπει την διαλειτουργικότητα με τρίτα συστήματα, με αποτέλεσμα την προβολή και διάθεση οποιασδήποτε πληροφορίας από οποιοδήποτε μέσο.

Επιπροσθέτως, μέσω του visitastypalea.com, προβάλλεται μια σειρά επιχειρήσεων φιλοξενίας, εστίασης, διασκέδασης και τοπικών παραγωγών που δραστηριοποιούνται στην Αστυπάλαια και συμβάλλουν στην περαιτέρω τουριστική προβολή του νησιού μέσω των υπηρεσιών που προσφέρουν στους επισκέπτες.

Τέλος μέσω της ιστοσελίδα του Δήμου Αστυπάλαιας έχει δοθεί στην εικαστική πρόταση της πύλης, αλλά και γενικότερα της καμπάνιας, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη των δυνατών σημείων του νησιού, όπως είναι οι παραλίες, τα αξιοθέατα και τα μαγευτικά τοπία, όλα με γνώμονα την ενίσχυση της κεντρικής ιδέας που περιλαμβάνει την αγνότητα του τόπου και μετατρέπει το νησί σε προορισμό «θετικής ενέργειας».

 

 

takeaphroditehome.gr - Δήμος Μήλου - Best City Awards 2018

O Δήμος Μήλου βραβεύτηκε με Χρυσό Βραβείο για την εφαρμογή takeaphroditehome.gr, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των BestCityAwards στις 29/11/2018.

Αντικείμενο της εφαρμογής που φιλοξενείται στο διαδικτυακό τόπο takeaphroditehome.gr, είναι η στήριξη της προσπάθειας του δήμου Μήλου για τον επαναπατρισμό του γλυπτού της Αφροδίτης. Το concept της εφαρμογής που προτρέπει τον επισκέπτη να στηρίξει την προσπάθεια και να υπογράψει διαδικτυακά, είναι το εξής: «Η Αφροδίτη βρίσκεται στο Παρίσι, ανάμεσα σε άλλα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Η εφαρμογή αποτελεί μια από τις πολλές ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί κατά τον τελευταίο χρόνο, στο πλαίσιο της εκστρατείας επιστροφής της Αφροδίτης της Μήλου στο νησί και εξυπηρετεί την διαδικασία συλλογής υπογραφών.

Συνοδεύεται από διαδικτυακή πύλη και ψηφιακό αποθετήριο με στόχο την παροχή ολοκληρωμένης και συνεχούς πληροφόρησης αναφορικά με τη προσπάθεια του Δήμου Μήλου για την διεκδίκηση και επαναπατρισμό του μαρμάρινου αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου.

Ειδικότερα το ψηφιακό αποθετήριο διαθέτει πλούσιο υλικό, μέρος του οποίου είναι πρωτογενές, τηρώντας όλα τα διεθνή πρότυπα απόθεσης και διάθεσης πολιτιστικού υλικού ήτοι:

- Τήρηση των διεθνών κανόνων διαλειτουργικότητας που αποδεικνύεται με την διαλειτουργικότητα με την επίσημη πύλη πολιτισμού και ιστορίας του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (searchculture.gr)

- Χρήση διεθνώς αποδεκτών σχημάτων μεταδεδομένων (π.χ. DIDL, OAI-ORE, METS – Dublin Core)

- Ένδειξη άδειας χρήσης ανά τεκμήριο με βάση τα Creative Commons Licenses

 

 

Συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Εναρκτήρια συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικα με την σύνταξη Οικονομοτεχνικής Μελέτης για την υποβολή πρότασης στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ για την υλοποίηση του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας

Fix My School - Δήμος Γλυφάδας - Best City Awards 2017

Δήμος Γλυφάδας το 2017 παίρνει το δεύτερο Χρυσό Βραβείο καινοτομίας  στην διοργάνωση των BestCityAwards για την εφαρμογή FixMySchool.

To Fix My School αποτελεί μια νέα καινοτόμο εφαρμογή του Δήμου Γλυφάδας, μέσω της οποίας καταχωρούνται και παρακολουθούνται διαρκώς οι ροές εργασίας από την υποβολή ενός αιτήματος για τις σχολικές μονάδες (παραγγελία υλικοτεχνικής υποδομής ή επισκευή ζημιάς) μέχρι και την ικανοποίησή του. Μέσω του Fix My School, το οποίο ανέπτυξε η Evolution Projects, επιτυγχάνεται η αποτελεσματικότερη διαχείριση των σχολικών μονάδων, με την ψηφιακή αποτύπωση όλων των σχολικών κτιρίων και την ηλεκτρονική καταγραφή βλαβών και ελλείψεων των κτιρίων. Ο Δήμος Γλυφάδας μπορεί πλέον να παρέχει γρήγορα και αποτελεσματικά τις απαιτούμενες υπηρεσίες στα σχολεία και να εξοικονομεί σημαντικό χρόνο και χρήματα.